Seksuele en relationele diversiteit

– creëer een open en inclusieve cultuur binnen uw organisatie –

 

In Nederland is anno 2018 nog steeds sprake van een sterk heersende heteronorm, stereotypering en een dubbele moraal ten opzichte van mannen en vrouwen. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun eigen normen en waarden en de invloed die dat heeft op hun manier van omgaan met anderen en de boodschap die zij doorgeven.

Professionals uit de zorg- en welzijn komen met veel verschillende mensen in aanraking. Om een open en inclusieve cultuur te scheppen, zowel binnen het bedrijf als naar buiten toe, is bewustwording nodig. Die bewustwording wordt in deze training gecreëerd door het vergroten van kennis. Daarnaast worden er ook nieuwe vaardigheden aangeleerd in het benaderen van anderen.

Medewerkers ontwikkelen een open en gendersensitieve houding en treden open en onbevooroordeeld in het contact met anderen op het gebied van relationele en seksuele diversiteit.

Inhoud training:
  • Bewustwording van de eigen normen en waarden en de invloed hiervan op het aangaan van (professionele) relaties
  • Uitleg over gender, sekse, stereotypering, relationele diversiteit en de dubbele moraal
  • Gesprekken oefenen met trainingsacteur


In Company

Deze training wordt alleen In Company gegeven en zal daardoor volledig worden aangepast op uw instelling en doelgroep. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de leerdoelen, de werkwijze en het materiaal aansluiten op uw wensen en uw organisatie.

Offerte of meer informatie?

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact met mij opnemen. Op alle diensten van het Seksualiteitsbureau zijn de algemene voorwaarden van toepassing.