Wat is een Vision Date

Een Vision Date kan je zien als een eendaagse retraite voor stellen die gelijk staat aan een half jaar relatie/sekstherapie. We nemen een dag de tijd om te reflecteren op jullie liefdesreis, om te verbinden met elkaar en jezelf en om zicht te krijgen wat voor jullie de essentie van jullie relatie is.

We staan stil bij wat er op dit moment tussen jullie leeft (en misschien nog uitgesproken is), waar jullie als stel voor staan, wat jullie mogen loslaten en overwinnen en waar jullie met elkaar naartoe willen groeien.

De dag zelf en de voorbereiding op de dag bestaat uit allerlei verschillende oefeningen, denk aan: communicatie- en gesprekstechnieken, meditaties, visualisaties en creatieve oefeningen. Op deze manier benaderen we de dag niet alleen vanuit de ratio, maar worden lichaam en gevoel ook aangesproken. Een Vision Date is heel mooi en impactvol om te doen.

Het inhoudelijke programma van jullie dag

Zoals gezegd maak ik iedere Vision Date custom-made, dus helemaal toegespitst op jullie situatie. Verwacht gesprekstechnieken, visualisaties, creatieve opdrachten, systeem-opstellingen en meditaties. Een dag kan er qua thematiek ongeveer zo uitzien:

Thema van de ochtend: jullie liefdesrelatie.

In de ochtend wil ik stilstaan bij jullie liefdesreis tot nu toe. Wat hebben jullie meegemaakt? Welke patronen zijn er en hoe kunnen jullie die doorbreken? We gaan achterhalen wat de dieperliggende reden is achter jullie patronen, zodat jullie meer begrip hebben voor elkaar en ook snappen hoe je het patroon kan doorbreken/er beter mee kan omgaan.

Thema van de middag: jullie seksleven.

’s Middags richten we ons specifiek op jullie seksleven. De patronen en dynamieken die we ’s ochtends scherp hebben gekregen hebben namelijk ook invloed op jullie seksualiteit. Stroomt de seksualiteit nog tussen jullie? Wat zijn jullie diepste verlangens? Waar liggen jullie uitdagingen?


Iedere Vision Date is custom-made.

Ik maak iedere Vision Date custom-made, daarom voer ik voorafgaand aan deze dag een intakegesprek met jullie. Zo kom ik erachter hoe jullie er nu precies voor staan en waar jullie uitdagingen en pijnpunten liggen. Na het intakegesprek maak ik een programma voor de Vision Date dag en stuur ik jullie huiswerkopdrachten toe, die jullie in de weken voorafgaand aan de Vision Date – afzonderlijk van elkaar – alvast kunnen doen.

Neem echt de tijd voor deze opdrachten, een belangrijk deel van de impact van de Vision Date zit hem namelijk in de voorbereidingen.

Lees onderaan deze pagina de ervaringen van stellen die jullie voor gingen op Vision Date!
Praktisch
  • Het intakegesprek vindt 4 weken voor de Vision Date plaats. In de tussentijd maken jullie de voorbereidende opdrachten en maak ik een programma voor de dag.
  • De dag duurt van 09.30 tot 16.00 uur.
  • Locatie is Singelsteeg 2A.
  • Ik zorg die dag voor een vegetarische lunch, koffie, thee en fijne snacks. Als je dieetwensen hebt hoor ik het graag.
  • De kosten voor een Vision Date zijn inclusief het intakegesprek, de voorbereidende oefeningen, de lunch en het op maat maken van het traject.
  • Lees hier meer over welke problemen ik behandel, wat mijn werkwijze en visie is.

Jullie investering: €1500
Ellen en Reza (30&36):

Wij vonden de Vision Date van Linda echt heel bijzonder! Wij dachten vooraf dat we een dag lekker zouden praten over onze relatie en toekomstdoelen, maar het was zoveel meer. Onze ideeën over de liefde kwamen bovenop tafel en het was heel bijzonder om van de ander te horen hoe hij daarover dacht. We hebben niet alleen de ander, maar vooral ook onszelf beter leren kennen op liefdesgebied. Een groot inzicht was dat ik (Ellen) erachter kwam waarom ik me altijd zó ergerde aan het feit dat mijn vriend in mijn ogen ‘niet heel mannelijk’ is. En naast dat inzicht (het kwam voort uit oude pijn van vroeger) kwamen we er ook achter dat voor ons de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid niet goed zat tussen ons. Ik was zo leidend en ‘in control’ en baalde er tegelijkertijd van dat hij niet zo dominant was (vooral in bed mistte ik dat). Linda heeft ons hierin zoveel inzicht gegeven door verdiepende vragen te stellen, uitleg te geven én ons praktische oefeningen te laten doen om hierin te groeien. Het was echt een heel waardevolle ervaring en we merken dat we ons nu anders tot elkaar verhouden. Heus niet altijd gaat het goed, maar tot nu toe hebben we dan veel aan alle tools die we van haar hebben gekregen om hier zelf mee aan de slag te blijven. Bedankt Linda!


Bart en Remy (34&33):

Bart en ik zijn al 7 jaar samen en ‘op papier’ gaat alles goed tussen ons. We hebben beide een leuke baan, we hebben een heerlijke dochter, veel fijne vrienden om ons heen, een mooi huis en tijd voor onze hobby’s. Toch voelde het alsof dit niet alles kon zijn; de seks was prima (we weten van onszelf en elkaar wat we lekker vinden) maar het kon beter, spannender, betoverender misschien wel. Toch wisten we niet hoe. En zo zat het ook in de liefde: we houden van elkaar, maar op dagelijkse basis zijn er toch ook veel irritaties en kibbelingen. We willen samen oud worden maar dan moet het wel nóg leuker worden zeiden we tegen elkaar. Zin in een lang traject hadden we niet en we hadden net ons vakantiegeld binnen en dachten: we gaan een Vision Date Day bij Linda doen. Het was echt heerlijk! Linda had een heel passend programma gemaakt, waardoor we op een leuke en luchtige manier toch gelijk de diepte in gingen. Pijn en patronen kwamen snel boven tafel en eigenlijk was dat zo fijn en inzichtgevend! We hebben gelachen, gehuild, geoefend en gepraat. De dag vloog om. We waren erg moe daarna, maar tegelijkertijd bruisten we van plezier; Linda liet ons zien hoe het allemaal leuker, spannender, speelser en beter kon. We hebben nu concrete dingen waar we mee aan de slag kunnen en weten nu ook wat onze missie in de liefde is. We hebben al aan meerdere vrienden de Vision Date bij Linda aangeraden en ik denk dat wij zelf ook nog wel eens terugkomen, gewoon als een soort ‘check-up’.