Werkwijze tijdens COVID-19

beeldbellen counseling seksualiteit
Update 15 december 2020:

I Na aanleiding van de persconferentie van premier Rutte op 14 december j.l. over de harde lockdown, wil ik iedereen laten weten dat counseling bij het Seksualiteitsbureau nog steeds op twee manieren mogelijk is:

  1. Gesprekken vinden plaats in de praktijk op 1,5m afstand (indien gewenst met mondkapje op en altijd pas nadat je zelf de gezondheidscheck hebt gedaan en alle vragen met ‘nee’ hebt beantwoord).
  2. Gesprekken vinden plaats via Skype.

Laat ruim voor onze afspraak weten waar jouw voorkeur naar uitgaat. Indien je geen voorkeur aangeeft ga ik ervan uit dat het gesprek plaatsvindt in de praktijkruimte aan de Singelsteeg.

Voor beide opties geldt dat de algemene voorwaarden (en dus ook de annuleringsvoorwaarden) hierop van toepassing zijn.


Update 4 juni 2020:

Counselingsgesprekken kunnen vanaf nu weer plaatsvinden in de praktijk aan de Singelsteeg. Voel je je er echter prettiger bij om de gesprekken nog een tijdje online met mij te voeren, dan is dat geen probleem. De optie om te beeldbellen blijf ik voorlopig nog beschikbaar stellen.

Wil je naar de praktijk komen? Lees dan deze info goed door:

  • De ruimte is anders ingedeeld dan voorheen waardoor we op 1,5m afstand van elkaar een gesprek kunnen voeren.
  • Ik zal je vragen om bij binnenkomst je handen te desinfecteren, handdesinfectiemiddel is beschikbaar in de praktijk. Ook zal ik vragen of je de gezondheidscheck hebt uitgevoerd en of het dus veilig is om af te spreken.
  • Voordat je naar de praktijk komt dien je de gezondheidscheck uit te voeren. Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je NIET naar de praktijk komen.
  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Dus nogmaals: is één van deze vragen met JA beantwoord dan mag je niet naar de praktijk komen. We kunnen het gesprek dan alsnog online voeren.


Bericht geplaatst op 28 maart 2020:

De Corona-crisis schopt het ‘normale’ leven behoorlijk overhoop voor iedereen. De maatregelen van de overheid hebben effect op ons allemaal en ook op de werkzaamheden van het Seksualiteitsbureau.
Dit bericht gaat over de counselingsgesprekken die normaliter aan de Singelsteeg plaatsvinden, maar momenteel zijn geannuleerd.

Waarom?
Ik wil het risico op besmetting maximaal verkleinen en daarmee zo goed mogelijk voor de gezondheid zorgen van mijn cliënten, mezelf, mijn gezin en mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Met mijn beslissing hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan ‘flatten the curve’ en mijn respect voor de hardwerkende zorgverleners te uitten.

En mijn traject dan?
Er zijn 3 opties:
>1. Beeldbellen
Iedereen die bij mij een traject heeft lopen kan dat traject gewoon doorzetten, alleen zien we elkaar dan niet face-to-face, maar online. Via het platform ‘Therapieland’ kunnen we veilig met elkaar beeldbellen, gewoon vanuit je luie stoel dus! Lijkt dat je wat? Beeldbellen is simpel, het kan vanaf je computer of je mobiel. Klik hier om de korte handleiding te lezen van Therapieland.
>2. Telefoneren
Wil je liever niet beeldbellen? Gewoon ouderwets bellen zonder beeld kan ook, echter kan dit alleen bij individuele gesprekken, dus niet met een partner erbij.
>3. Traject pauzeren
Zie je beeldbellen of telefoneren niet zitten, dan pauzeren we het traject en zien we elkaar weer zodra dat mogelijk is.

Nieuwe cliënten
Wil je je aanmelden bij het Seksualiteitsbureau voor counseling? Je bent van harte welkom om via beeldbellen een traject te starten.

Ik hoop jullie allen zo snel mogelijk weer in goede gezondheid fysiek te kunnen ontmoeten in de praktijk. In the meantime, stay safe, stay healthy and stay inside!

Linda