Linda Hauer

Consulent Seksuele Gezondheid NVVS


Wat beweegt mij in mijn werk als consulent?

Seksualiteit speelt een rol in ieders leven – ongeacht leeftijd, sekse of cultuur. Echter, seksualiteit is een onderwerp dat de meeste mensen niet makkelijk met elkaar bespreken. Toen ik ging werken met sekswerkers in Utrecht heb ik geleerd om seksualiteit ‘gewoon’ bespreekbaar te maken. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in seksuologie en zie ik dat het voor veel mensen een verademing is om over een onderwerp te praten waar (helaas!) nog zo’n taboe op rust.

Gedurende mijn loopbaan heb ik veel verschillende mensen gesproken, van accountant tot sekswerker, van BDSM’er tot transseksueel, van polyamorist tot maagd. Alle denkbare onderwerpen aangaande seksualiteit zijn in mijn praktijk bespreekbaar.
Ik wil mensen de gelegenheid bieden om in een veilige en respectvolle omgeving te praten over hun seksualiteit. Ik streef naar een benadering waarin eenvoud, diepgang en respect voor ieders eigenheid samen gaan.

Daarnaast vind ik het belangrijk (en ontzettend leuk!) om mijn kennis over te dragen en openheid over seksualiteit te bevorderen. Daarom geef ik veel voorlichting aan jongeren en train ik professionals zodat zij zelf ook met het onderwerp aan de slag kunnen gaan.

contact Linda Hauer


Opleidingsroute

Na een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik mij in 2013 gespecialiseerd in seksuologie door het volgen van de opleiding Consulent Seksuele Gezondheid (RINO/NVVS). Regelmatig volg ik bijscholingen, zo volg ik momenteel de studie Vat van Zelfwaardering (voor behandeling seksverslaving) en de studie Relatie & Systeem. Mijn gehele CV zie je op mijn LinkedIn-pagina.

NVVS registratie

Ik sta bij de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) geregistreerd als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. De NVVS waarborgt de kwaliteit van seksuologisch hulpverleners, door deze registratie heb ik een doorlopende opleidingsverplichting en regelmatig intervisie met collega’s.

Seksuoloog Utrecht registratie NVVS
Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie