Linda Hauer

Consulent Seksuele Gezondheid NVVS & Relatie- en Systeemcoach


 

Linda Hauer relatietherapeut Utrecht seksuoloog Utrecht


Wat beweegt mij in mijn werk als consulent?

Ik geloof dat liefde en seksualiteit moeiteloos en stromend mogen voelen. Dat is hoe het hoort te zijn, maar zo vaak zorgen onbewuste overtuigingen of patronen ervoor dat dit niet zo is. Als het bij mij niet stroomt in de liefde of op het gebied van seksualiteit, merk ik dat het me veel energie en levensvreugde kost. En in plaats van dat te accepteren, wil ik juist aan het werk ermee.

Al van kinds af aan was ik een romanticus en geïnteresseerd in hoe de liefde werkte. Toen ik op mijn 17e stage ging lopen bij sekswerkers in Utrecht, ging er een wereld voor me open en besloot ik me te verdiepen in seksualiteit. Ik had zoveel vragen over seksualiteit, maar kreeg weinig bevredigende antwoorden door het taboe dat op dit onderwerp rust. Dit taboe is er al zo lang, maar met mijn werk draag ik eraan bij dat dit doorbroken wordt. Ik zie namelijk al jarenlang dagelijks in de praktijk hoeveel lucht het mensen geeft om open over seksualiteit te praten. We zijn allemaal seksuele wezens – ongeacht leeftijd, sekse of cultuur. Ik bied jou de gelegenheid om in een veilige en respectvolle omgeving te praten over dat wat jou bezig houdt op het gebied van seksualiteit. Ik streef naar een benadering waarin eenvoud, diepgang en respect voor ieders eigenheid samen gaan.
En verder..

Ik ben geboren in 1988 en ik woon samen met mijn man en dochter in Utrecht. Ik ben gek op deze stad waar mijn familieroots deels liggen en ben dan ook vaak te vinden in de vele leuke koffietentjes, musea en parken van Utrecht.
‘s Avonds rondslenteren door de oude binnenstad doe ik graag, dan kan ik mijn gedachten eindeloos op de loop laten of me juist gedachteloos laten meevoeren door het moment.

Ook in de natuur kan ik me helemaal opladen; boswandelingen, zwemmen in natuurwater, pluktuinen, strandstruinen.. Je kan mijn innerlijke kind nergens blijer mee maken ; )

En verder zit ik (net zoals ieder ander mens) vol tegenstellingen: ik ben speels én serieus, spiritueel én down to earth, wijs én zoekend, wild én kwetsbaar, modern én traditioneel.

Volg me op Instagram (@Linda_Hauer) om een beeld te krijgen van mij en mijn werk.


 

Linda Hauer relatietherapie Utrecht
Opleidingsroute

Na een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik mij in 2013 gespecialiseerd in seksuologie door het volgen van de opleiding Consulent Seksuele Gezondheid (RINO/NVVS). In 2020 heb ik de opleiding Relatie & Systeem gedaan en sindsdien mag ik mij Specialist Relatie- en Systeemcoach noemen. Regelmatig volg ik bijscholingen, zo rondde ik in 2020 ook de studie Vat van Zelfwaardering (voor behandeling seksverslaving) af en oriënteer ik me nu op een studie Psychodynamica. Mijn gehele CV zie je op mijn LinkedIn-pagina.


NVVS registratie

Ik sta bij de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) geregistreerd als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. De NVVS waarborgt de kwaliteit van seksuologisch hulpverleners, door deze registratie heb ik een doorlopende opleidingsverplichting en regelmatig intervisie met collega’s.

Seksuoloog Utrecht registratie NVVS
Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie