Vlaggensysteem

– een succesvolle methodiek om seksueel gedrag te duiden en erop te reageren –

 

Als je met kinderen of jongeren werkt kom je vast wel eens in aanraking met seksueel gedrag waarvan je niet goed weet hoe je daar nu op moet reageren.
Twee peuters die bloot doktertje met elkaar spelen. Een meisje (8) kijkt toe hoe een jongen (7) plast. Een jongen (15) die dagelijks porno kijkt.
Is dit gedrag oké? En hoe zou je daar als professional op moeten reageren?

Het vlaggensysteem helpt iedereen die met kinderen en jongeren werkt om seksueel gedrag objectief te beoordelen en er gepast op te reageren.

Het is aan de professional om een onderscheid te kunnen maken tussen gedrag dat toegelaten kan worden en gedrag dat begrensd dan wel verboden moet worden.

De kern van het Vlaggensysteem is: (1) het adequaat beoordelen van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag, (2) het bespreekbaar maken van dat gedrag met andere professionele opvoeders en met de kinderen en jongeren zelf en (3) het geven van een adequate pedagogische reactie.

Inhoud trainingVlaggensysteem training voorlichting

  • Kennis over de seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren van 0 – 18 jaar
  • Beoordelen van seksueel gedrag bij kinderen (gezond versus grensoverschrijdend gedrag)
  • Bespreekbaar maken van seksueel gedrag met andere professionals en met de kinderen/jongeren zelf
  • Het geven van een adequate pedagogische reactie op seksueel gedrag
  • Sociale kaart in de buurt van de opdrachtgever m.b.t. seksueel geweld

Het vlaggensysteem is ontwikkeld door Sensoa in samenwerking met Movisie.


In Company

Deze training wordt alleen In Company gegeven en zal daardoor volledig worden aangepast op uw instelling en doelgroep. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de leerdoelen, de werkwijze en het materiaal aansluiten op uw wensen en uw organisatie.

Offerte of meer informatie?

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u contact met mij opnemen. Op alle diensten van het Seksualiteitsbureau zijn de algemene voorwaarden van toepassing.