TESTIMONIALS COUNSELING / COACHING

Koen (26):
Voordat ik bij Linda aanklopte had ik al ongeveer 4 jaar last van mijn erectieprobleem. Ik had inmiddels al alle internetfora gelezen en de tips geprobeerd maar het lukte mij gewoon maar niet om er vanaf te komen. Uiteindelijk ben ik professionele hulp gaan zoeken en zo kwam ik bij Linda terecht. Linda liet mij meteen op mijn gemak voelen en ik voelde dat ik vrijuit over mijn probleem kon praten met haar. De sessies verliepen heel natuurlijk en waren fijn. Door de huiswerkopdrachten die ik meekreeg konden we al na een paar sessies de vinger op de zere plek leggen. De sessies hielpen mij mijn eigen denkpatronen en gedachten te doorgronden die ten grondslag lagen aan mijn erectieprobleem – iets waarvan ik dus zelf al die tijd onbewust van ben geweest. Door de inzichten die ik heb gekregen kan ik nu ook met trots zeggen dat mijn probleem niet langer aanwezig is!

Requillio en Anne (42&40):
Wij vonden het best spannend om een afspraak te maken bij Linda. Mijn man en ik hadden natuurlijk samen al wel eens gepraat over onze problemen, maar het voelde toch als een grote stap om dan opeens naar een professional te gaan. Achteraf denk ik: hadden we dat maar eerder gedaan. Linda heeft ons erg op ons gemak gesteld, waardoor wij open durfden te zijn over waar we tegenaan liepen en durfde te vertellen over onze “niet alledaagse” seksuele voorkeuren (BDSM). Het was fijn om in alle openheid te kunnen praten. Linda heeft ons vragen gesteld en daardoor bepaalde inzichten meegegeven. De opdrachten die we meekregen als huiswerk hebben hun vruchten afgeworpen! Na slechts 5 (!) gesprekken waren wij enorm geholpen. Nogmaals bedankt Linda!


David en Esme (37&34):
“Wáárom hebben we dit niet eerder gedaan?!” zeiden we al na 2 gesprekken met Linda tegen elkaar. Het is ongelooflijk hoe snel Linda ons heeft geholpen om bepaalde patronen in te zien. We hebben ons na lang wikken en wegen aangemeld voor hulp bij een seksueel probleem (we hadden niet vaak seks en als we het deden was het niet heel ‘spetterend’), maar eenmaal bij Linda bleek dat er ook dingen in onze relatie niet lekker liepen en dat die invloed hadden op onze ‘opwindbaarheid’ en begeerte naar elkaar. Linda heeft ons veel mooie en leerzame inzichten gegeven en mede dankzij haar praktische huiswerkopdrachten hebben wij het gevoel dat wij na dit traject echt tot een blijvende oplossing zijn gekomen. Linda nogmaals bedankt! Wij kunnen jou aan iedereen aanraden!

Linda Hauer seksuoloog relatietherapie Utrecht

Geert (46):
Eigenlijk had ik totaal geen zin om hulp te zoeken – ik was nog nooit bij een hulpverlener geweest en had er nogal weerstand tegen, maar Linda bleek erg mee te vallen (haha)! De gesprekken gaven inzichten en concrete dingen waar ik mee aan de slag kon, maar gelukkig konden we ook lachen tijdens de sessies en had ik niet het gevoel dat ik werd ‘gepsychologiseerd’. Ook fijn: wegens mijn drukke baan kon ik niet altijd overdag afspreken, avond- of weekendafspraken waren voor mij dus een uitkomst!


Lise en Ferry (26&28):
Wat begon als een vraag van mij, werd uiteindelijk een gesprek waarin zowel ik als mijn partner tot inzichten kwamen die we zonder Linda niet hadden gehad. Na 9 jaar relatie zat het met de liefde nog hartstikke goed. Zelfs zo goed dat we elkaar koste wat het kost niet wilden kwetsen en niet alles tegen elkaar zeiden. Linda deed ons inzien dat dat niet nodig was, en dat het zelfs tegen ons werkte. Onze relatie, en dus ook ons seksleven, kon veel intiemer worden wanneer we de ander niet in bescherming namen. Linda heeft ons zowel individueel als samen geholpen stappen te zetten, waardoor we nog meer onszelf kunnen zijn in de relatie en waardoor we juist nog meer van elkaar zijn gaan houden.

Dorien (28 jaar):
Ik heb mijn therapiesessies bij Linda als erg prettig ervaren. Ook al liep ik zelf tegen van alles aan, en heb ik zelfs overwogen om er helemaal mee te stoppen, bleef Linda altijd begripvol en vrij, maar wel met overtuigingskracht/vertrouwen dat ik de sessies nog een kans kon geven. En met succes want na 4 keer waren we al zo ver gekomen en zag ik alles veel duidelijker. Ik raad Linda helemaal aan als in je eind 20/begin 30 bent, want je hoeft bij haar niet in te houden (boosheid, schelden of wat je nog meer kan verzinnen), want Linda kan wel tegen een stootje. Een prettige en vertrouwelijke therapeut.

Renske (28):
Ik heb de counseling van Linda als erg prettig, helpend en professioneel ervaren. Ik voelde me al snel op mijn gemak bij haar en door haar heldere aanpak, goede vragen en vakkennis heb ik een oplossing voor mijn probleem gevonden. Ik kan Linda van harte aanbevelen!TESTIMONIALS VAN KLANTEN OVER DE VISION DATE

 Ellen en Reza (30&36):

Wij vonden de Vision Date van Linda echt heel bijzonder! Wij dachten vooraf dat we een dag lekker zouden praten over onze relatie en toekomstdoelen, maar het was zoveel meer. Onze ideeën over de liefde kwamen bovenop tafel en het was heel bijzonder om van de ander te horen hoe hij daarover dacht. We hebben niet alleen de ander, maar vooral ook onszelf beter leren kennen op liefdesgebied. Een groot inzicht was dat ik (Ellen) erachter kwam waarom ik me altijd zó ergerde aan het feit dat mijn vriend in mijn ogen ‘niet heel mannelijk’ is. En naast dat inzicht (het kwam voort uit oude pijn van vroeger) kwamen we er ook achter dat voor ons de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid niet goed zat tussen ons. Ik was zo leidend en ‘in control’ en baalde er tegelijkertijd van dat hij niet zo dominant was (vooral in bed mistte ik dat). Linda heeft ons hierin zoveel inzicht gegeven door verdiepende vragen te stellen, uitleg te geven én ons praktische oefeningen te laten doen om hierin te groeien. Het was echt een heel waardevolle ervaring en we merken dat we ons nu anders tot elkaar verhouden. Heus niet altijd gaat het goed, maar tot nu toe hebben we dan veel aan alle tools die we van haar hebben gekregen om hier zelf mee aan de slag te blijven. Bedankt Linda!


 Bart en Remy (34&33):

Bart en ik zijn al 7 jaar samen en ‘op papier’ gaat alles goed tussen ons. We hebben beide een leuke baan, we hebben een heerlijke dochter, veel fijne vrienden om ons heen, een mooi huis en tijd voor onze hobby’s. Toch voelde het alsof dit niet alles kon zijn; de seks was prima (we weten van onszelf en elkaar wat we lekker vinden) maar het kon beter, spannender, betoverender misschien wel. Toch wisten we niet hoe. En zo zat het ook in de liefde: we houden van elkaar, maar op dagelijkse basis zijn er toch ook veel irritaties en kibbelingen. We willen samen oud worden maar dan moet het wel nóg leuker worden zeiden we tegen elkaar. Zin in een lang traject hadden we niet en we hadden net ons vakantiegeld binnen en dachten: we gaan een Vision Date Day bij Linda doen. Het was echt heerlijk! Linda had een heel passend programma gemaakt, waardoor we op een leuke en luchtige manier toch gelijk de diepte in gingen. Pijn en patronen kwamen snel boven tafel en eigenlijk was dat zo fijn en inzichtgevend! We hebben gelachen, gehuild, geoefend en gepraat. De dag vloog om. We waren erg moe daarna, maar tegelijkertijd bruisten we van plezier; Linda liet ons zien hoe het allemaal leuker, spannender, speelser en beter kon. We hebben nu concrete dingen waar we mee aan de slag kunnen en weten nu ook wat onze missie in de liefde is. We hebben al aan meerdere vrienden de Vision Date bij Linda aangeraden en ik denk dat wij zelf ook nog wel eens terugkomen, gewoon als een soort ‘check-up’.TESTIMONIALS VAN DOCENTEN OVER DE VOORLICHTING

Marjolein Brits (MBO Utrecht Entree opleiding):
Wat een fantastische voorlichting hebben we mogen meemaken van Linda!
Linda heeft aan “mijn pubers” van de Entree opleiding een voorlichting gegeven in het kader van Vitaal Burgerschap over seksuele gezondheid. Vooraf zat bij mij de spanning er goed in want mijn groep is net gestart en dan kan seksualiteit een lastig onderwerp zijn.
Ik heb bewondering voor de integere manier waarop Linda seksualiteit in de groep besprak, Linda voelde goed aan welke balans nodig was tussen persoonlijk en klinisch. De studenten voelden zich veilig bij de manier waarop Linda de controle over de groep bewaarde waardoor zij hun vragen durfden te stellen.
Ook na de voorlichting heeft mijn groep het respect op dit gebied voor elkaar behouden. Na een week hebben we de voorlichting in de groep geëvalueerd en de groep gaf aan veel zaken te hebben gehoord, die ze nog niet wisten.
Zeker een aanrader!


Sanne Eversdijk (ROC MN Sportcollege):
Afgelopen woensdag heeft Linda meerdere lessen verzorgd bij ons op het Sport college. Een hele taak om het gesprek te beginnen over seksualiteit en alles wat daarbij hoort. Linda haar professionaliteit en manier van het gesprek aan gaan met de leerlingen was top. Ze wist een krachtige les te verzorgen waar niets taboe is en alles bespreekbaar werd gemaakt. Daarbij wist ze ook nog eens de orde te handhaven en de leerlingen 90 minuten te boeien met haar expertise en afwisselende lesactiviteiten. Mijn complimenten Linda! Ik krijg ze niet 90 minuten stil ; -)

Hind Krai (MBO Utrecht Entree opleiding):
Linda, wat heb jij de groep weten mee te nemen in je verhaal en voorlichting over seksualiteit. De groep was zeer enthousiast! Tevens hebben de studenten het nog deze week over gehad. Top en bedankt voor je tijd!


Jiska Hagenaar (ROC MN Creative College):
Linda heeft gastlessen seksuele voorlichting verzorgd voor mijn studenten, wat ze naar grote tevredenheid heeft gedaan. De thema’s die behandelt zijn: wensen & grenzen, seksuele diversiteit en seksuele onzekerheden. Linda weet de studenten te boeien en de taboe’s op een veilige manier te bespreken. Ze creëert een veilig klimaat waarin ieders mening wordt gerespecteerd en persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Graag nodig ik Linda volgend jaar weer uit!

John Vianen (ROC MN Defensie & Veiligheid College):
Wij, het ROC Midden Nederland, hebben afgelopen week Linda mogen ontvangen voor de seksuele voorlichting. Dit is door de studenten en docenten als zeer positief ervaren. Linda heeft een prettige manier van uitleggen, waarbij de studenten 90 minuten lang geïnteresseerd hebben zitten luisteren. De voorlichting was duidelijk afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep, waardoor de waardering van de studenten hoog was. Wij zouden Linda zeker aanbevelen.TESTIMONIALS VAN JONGEREN OVER DE VOORLICHTING

Gemiddeld beoordelen jongeren de lessen van Linda met een 9.2!
En dit schrijven ze op de evaluatieformulieren na de les:

 • “Ik wil meer van dit soort lessen!!!”
 • “Goeie lessen, leuk dat we het over onze mening mochten hebben en dat Linda niks gek vond!”
 • “Het leukste vond ik om te horen hoe alles werkte met seks en dat het allemaal niet zo perfect hoeft te verlopen als op tv.”
 • “Alles was leerzaam, vooral over alle anticonceptiemiddelen! Maar wel een beetje raar dat mijn huisarts me nooit heeft verteld dat er zoveel middelen waren. Ik kende alleen de pil, daarom ben ik die maar gaan gebruiken.”
 • “Deze les zal ik nooit vergeten, want ik durfde tijdens jouw les uit de kast te komen. Bedankt, bedankt, bedankt!”
 • “Ik dacht dat ik alles wel wist, maar ik heb echt nieuwe dingen gehoord. Hoe seks en opwinding bij meisjes werkt vond ik echt cool om te horen. Leuk dat ze dat vertelde!”
 • “Leuke filmpjes! En goede afwisseling tussen praten en film kijken.”
 • “Super dat we gewoon deze info krijgen en Linda is echt tof”
 • “Ik ben eigenlijk een beetje boos omdat iedereen altijd zei dat je maagdenvlies doorgeprikt kon worden en mensen zo konden zien of je nog maagd was of niet. Waarom ben ik 17 en hoor ik nu pas hoe het echt zit?”
 • “Soms werd het wel persoonlijk, ik wilde dan niks vertellen en dat hoefde gelukkig ook niet. Wel heel leuk om van de anderen te horen hoe zij de dingen doen!”
 • “Suuuuuper grappig die condoom-wedstrijd!”
 • “Ik weet nu waar ik heen kan met vragen en om te praten over mijn (best wel vervelende) ervaringen.”
 • “Ik wist niet dat andere meisjes ook wel eens pijn hebben tijdens de seks. Fijn om nu te weten dat ik niet de enige ben en dat dit op te lossen is.”
 • “Het zou fijn zijn als er ook 1 op 1 gesprekken waren.”
 • “Fijn dat je de dingen niet zo awkward uitlegt!”
 • “Kan je nog een keer langskomen? :)”

TESTIMONIALS VAN KLANTEN OVER TRAININGEN / LEZINGEN

Logo's klanten Seksualiteitsbureau


Bart van Ierland (RIBW Brabant):
Op 15-09-’21 heb ik samen met 3 andere collega’s van RIBW Brabant een training gevolgd over het opzetten van Seksuele voorlichting aan jongeren. Wat is het mooi om te zien hoe gedreven Linda is in wat zij doet. Linda heeft een prettige sfeer gecreëerd waarin ruimte was om te delen, te lachen en te leren. De training was volledig toegespitst op onze vragen en we kregen alle ruimte om nog extra punten in te brengen. We hebben enorm veel geleerd en genoten van deze inspirerende dag. Door haar enthousiasme kregen wij des te meer energie om dit thema goed neer te zetten binnen onze organisatie.  Het Seksualiteitsbureau zal nog lang in ons geheugen gegrift staan, en we gaan je zeker aanbevelen bij collega’s en/of netwerkpartners! Nogmaals bedankt!


Lenneke Daamen (Verloskundigen Praktijk Helmond):
Wij hebben met onze verloskundige praktijk de training ‘Seksuele voorlichting geven aan jongeren’ gevolgd. Super leerzame en gezellige dag! Je merkt dat Linda weet waar ze het over heeft, op al onze vragen had ze een antwoord en een voorbeeld klaar. Wij kunnen met al deze bagage enthousiast en voorbereid aan de slag!


Sylvia Claessens (Medilex Onderwijs):
Linda heeft in de rol van dagvoorzitter een bijdrage geleverd aan de studiedag ‘In de handen van een loverboy’ van Medilex Onderwijs. Als dagvoorzitter wist Linda het onderwerp goed te introduceren, de sprekers op een professionele wijze aan te kondigen en lezingen soepel aan elkaar te verbinden. Ze zorgde daarnaast voor een strikt timemanagement. Deelnemers zeggen het volgende over haar:
‘Fijne ontvangst, open minded, vriendelijk voorkomen, duidelijke en beknopte samenvatting gemaakt van elke spreker’
‘Ze deed het goed; beknopte samenvattingen, streng doch rechtvaardig’