Testimonials


Lise en Ferry:
Wat begon als een vraag van mij, werd uiteindelijk een gesprek waarin zowel ik als mijn partner tot inzichten kwamen die we zonder Linda niet hadden gehad. Na 9 jaar relatie zat het met de liefde nog hartstikke goed. Zelfs zo goed dat we elkaar koste wat het kost niet wilden kwetsen en niet alles tegen elkaar zeiden. Linda deed ons inzien dat dat niet nodig was, en dat het zelfs tegen ons werkte. Onze relatie, en dus ook ons seksleven, kon veel intiemer worden wanneer we de ander niet in bescherming namen. Linda heeft ons zowel individueel als samen geholpen stappen te zetten, waardoor we nog meer onszelf kunnen zijn in de relatie en waardoor we juist nog meer van elkaar zijn gaan houden.

Requillio en Anne:
Wij vonden het best spannend om een afspraak te maken bij Linda. Mijn man en ik hadden natuurlijk samen al wel eens gepraat over onze problemen, maar het voelde toch als een grote stap om dan opeens naar een professional te gaan. Achteraf denk ik: hadden we dat maar eerder gedaan. Linda heeft ons erg op ons gemak gesteld, waardoor wij open durfden te zijn over waar we tegenaan liepen en durfde te vertellen over onze “niet alledaagse” seksuele voorkeuren (BDSM). Het was fijn om in alle openheid te kunnen praten. Linda heeft ons vragen gesteld en daardoor bepaalde inzichten meegegeven. De opdrachten die we meekregen als huiswerk hebben hun vruchten afgeworpen! Na slechts 5 (!) gesprekken waren wij enorm geholpen. Nogmaals bedankt Linda!

Renske:
Ik heb de counseling van Linda als erg prettig, helpend en professioneel ervaren. Ik voelde me al snel op mijn gemak bij haar en door haar heldere aanpak, goede vragen en vakkennis heb ik een oplossing voor mijn probleem gevonden. Ik kan Linda van harte aanbevelen!

Marjolein Brits (MBO Utrecht Entree opleiding):
Wat een fantastische voorlichting hebben we mogen meemaken van Linda!
Linda heeft aan “mijn pubers” van de Entree opleiding een voorlichting gegeven in het kader van Vitaal Burgerschap over seksuele gezondheid. Vooraf zat bij mij de spanning er goed in want mijn groep is net gestart en dan kan seksualiteit een lastig onderwerp zijn.
Ik heb bewondering voor de integere manier waarop Linda seksualiteit in de groep besprak, Linda voelde goed aan welke balans nodig was tussen persoonlijk en klinisch. De studenten voelden zich veilig bij de manier waarop Linda de controle over de groep bewaarde waardoor zij hun vragen durfden te stellen.
Ook na de voorlichting heeft mijn groep het respect op dit gebied voor elkaar behouden. Na een week hebben we de voorlichting in de groep geëvalueerd en de groep gaf aan veel zaken te hebben gehoord, die ze nog niet wisten.
Zeker een aanrader!

Sanne Eversdijk (ROC MN Sportcollege):
Afgelopen woensdag heeft Linda meerdere lessen verzorgd bij ons op het Sport college. Een hele taak om het gesprek te beginnen over seksualiteit en alles wat daarbij hoort. Linda haar professionaliteit en manier van het gesprek aan gaan met de leerlingen was top. Ze wist een krachtige les te verzorgen waar niets taboe is en alles bespreekbaar werd gemaakt. Daarbij wist ze ook nog eens de orde te handhaven en de leerlingen 90 minuten te boeien met haar expertise en afwisselende lesactiviteiten. Mijn complimenten Linda! Ik krijg ze niet 90 minuten stil ; -)

Jiska Hagenaar (ROC MN Creative College):
Linda heeft gastlessen seksuele voorlichting verzorgd voor mijn studenten, wat ze naar grote tevredenheid heeft gedaan. De thema’s die behandelt zijn: wensen & grenzen, seksuele diversiteit en seksuele onzekerheden. Linda weet de studenten te boeien en de taboe’s op een veilige manier te bespreken. Ze creëert een veilig klimaat waarin ieders mening wordt gerespecteerd en persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Graag nodig ik Linda volgend jaar weer uit!

John Vianen (ROC MN Defensie & Veiligheid College):

Wij, het ROC Midden Nederland, hebben afgelopen week Linda mogen ontvangen voor de seksuele voorlichting. Dit is door de studenten en docenten als zeer positief ervaren. Linda heeft een prettige manier van uitleggen, waarbij de studenten 90 minuten lang geïnteresseerd hebben zitten luisteren. De voorlichting was duidelijk afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep, waardoor de waardering van de studenten hoog was. Wij zouden Linda zeker aanbevelen.

Hind Krai (MBO Utrecht Entree opleiding):
Linda, wat heb jij de groep weten mee te nemen in je verhaal en voorlichting over seksualiteit. De groep was zeer enthousiast! Tevens hebben de studenten het nog deze week over gehad. Top en bedankt voor je tijd!


Gemiddeld beoordelen jongeren de lessen van Linda met een 9.2!
En dit schrijven ze op de evaluatieformulieren na de les:

 • “Ik wil meer van dit soort lessen!!!”
 • “Goeie lessen, leuk dat we het over onze mening mochten hebben en dat Linda niks gek vond!”
 • “Het leukste vond ik om te horen hoe alles werkte met seks en dat het allemaal niet zo perfect hoeft te verlopen als op tv.”
 • “Alles was leerzaam, vooral over alle anticonceptiemiddelen! Maar wel een beetje raar dat mijn huisarts me nooit heeft verteld dat er zoveel middelen waren. Ik kende alleen de pil, daarom ben ik die maar gaan gebruiken.”
 • “Deze les zal ik nooit vergeten, want ik durfde tijdens jouw les uit de kast te komen. Bedankt, bedankt, bedankt!”
 • “Ik dacht dat ik alles wel wist, maar ik heb echt nieuwe dingen gehoord. Hoe seks en opwinding bij meisjes werkt vond ik echt cool om te horen. Leuk dat ze dat vertelde!”
 • “Leuke filmpjes! En goede afwisseling tussen praten en film kijken.”
 • “Super dat we gewoon deze info krijgen en Linda is echt tof”
 • “Ik ben eigenlijk een beetje boos omdat iedereen altijd zei dat je maagdenvlies doorgeprikt kon worden en mensen zo konden zien of je nog maagd was of niet. Waarom ben ik 17 en hoor ik nu pas hoe het echt zit?”
 • “Soms werd het wel persoonlijk, ik wilde dan niks vertellen en dat hoefde gelukkig ook niet. Wel heel leuk om van de anderen te horen hoe zij de dingen doen!”
 • “Suuuuuper grappig die condoom-wedstrijd!”
 • “Ik weet nu waar ik heen kan met vragen en om te praten over mijn (best wel vervelende) ervaringen.”
 • “Ik wist niet dat andere meisjes ook wel eens pijn hebben tijdens de seks. Fijn om nu te weten dat ik niet de enige ben en dat dit op te lossen is.”
 • “Het zou fijn zijn als er ook 1 op 1 gesprekken waren.”
 • “Fijn dat je de dingen niet zo awkward uitlegt!”
 • “Kan je nog een keer langskomen? :)”

Sylvia Claessens (Medilex Onderwijs):
Linda heeft in de rol van dagvoorzitter een bijdrage geleverd aan de studiedag ‘In de handen van een loverboy’ van Medilex Onderwijs. Als dagvoorzitter wist Linda het onderwerp goed te introduceren, de sprekers op een professionele wijze aan te kondigen en lezingen soepel aan elkaar te verbinden. Ze zorgde daarnaast voor een strikt timemanagement. Deelnemers zeggen het volgende over haar:
‘Fijne ontvangst, open minded, vriendelijk voorkomen, duidelijke en beknopte samenvatting gemaakt van elke spreker’
‘Ze deed het prima, beknopte samenvattingen, streng doch rechtvaardig’


 

 

Bewaren