FAQ

Kan ik gratis kennismaken om te voelen of er een klik is?

Ik snap deze vraag helemaal, het is namelijk essentieel voor het therapeutische proces om je veilig te voelen bij de therapeut. Om je alvast een beeld te geven van de inhoudelijke problematiek waarbij ik jou/jullie kan helpen, heb ik deze pagina geschreven. Herken je je daarin, dan ben je inhoudelijk in ieder geval bij mij op de juiste plek!

Daarnaast heb ik deze video gemaakt waarin ik me voorstel zodat jij kan ‘voelen’ wie ik ben en mijn Instagram-pagina geeft (vooral in de story’s) ook een beeld van wie ik ben naast wat ik vakinhoudelijk aanbiedt.

Voel je toch dat je nog even zou willen bellen met mij? Dat kan!
Ik kan een belafspraak van 10 minuten met je inplannen om even kennis te maken. Natuurlijk is dat gratis 🙂 Stuur me een mail als je behoefte aan een korte belafspraak hebt: linda@seksualiteitsbureau.nl

Seksuoloog Utrecht praktijk bureau


 

Linda Hauer is seksuoloog in Utrecht

Wat zijn de tarieven voor hulpverlening?

Op deze pagina vind je de actuele prijzen van de trajecten. Als je een traject hebt gevolgd en je wilt nog een aantal losse sessies boeken, dan kan dat tegen deze tarieven. Ook vind je hier de toeslag die geldt voor avond- en weekenduren en zie je de prijs van een los intakegesprek*.

*Als je een traject bij mij volgt dan valt de intake gewoon onder die trajecturen. Maar mocht je na een intakegesprek niet verder willen gaan bij mij in de praktijk, dan reken ik dit losse uurtarief voor de intake die we hebben gehad.

Wordt de hulpverlening van het Seksualiteitsbureau/Bureau Liefdeszaken vergoed?

Nee, helaas wordt seksuologische hulpverlening al jaren niet meer vergoed, tenzij er bijvoorbeeld een medisch probleem aan ten grondslag ligt, dan kan een arts-seksuoloog in het ziekenhuis je helpen en krijg je de zorguren vergoed.


Hoe ziet een sessie of traject eruit?

Een veel gestelde vraag waar ik je nu waarschijnlijk geen bevredigend antwoord op ga geven (sorry! ;)). Je volgt namelijk bij mij geen programma, dus ik kan je niet vertellen hoe sessie 1, 2, 3 enzovoort eruit gaan zien.

In elke sessie krijg je mijn exclusieve aandacht en focus en zoomen we in op wat er nu werkelijk, in de diepte, aan de hand is.

Meestal vinden sessies zo om de 3 à 4 weken plaats zodat er voldoende tijd tussen zit om de inhoud te laten bezinken en om met huiswerk aan de slag te gaan.
Mijn visie is namelijk dat we in de sessies de diepgang pakken en jij thuis ‘ het werk’ verder doet om de inzichten te laten bestendigen.

Huiswerk kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat oefenen met een andere manier van communiceren, iets leest, iets uitschrijft of een oefening meekrijgt om meer in je lichaam te komen of je bewustzijn te verhogen.

 

Praktijk van een seksuoloog in Utrecht, je ziet twee stoelen van de zithoek


 

Seksuoloog Utrecht helpt bij seksuele problemen bij partners en singles

Hoe lang duurt een sessie?

Meestal is een individuele sessie 1 uur en een sessie met een koppel 1,5 uur.

Soms is het fijn om langer de tijd samen te hebben, zodat we een oefening kunnen doen bijvoorbeeld. Dat plannen we dan gewoon in! Soms zit ik 2 uur met een single of plan ik een hele ochtend van 4 uur met een stel in. Kan allemaal 🙂

Hoelang we ook afspreken, ik gebruik altijd de laatste 10 minuten van de sessie voor dossiervoering, het mailen van jullie huiswerk en het uitschrijven van een plan voor de volgende sessie.

Als we dus om 09.00u hebben afgesproken, ben je om 09.50u weer buiten en werk ik nog 10 minuten door voor je.

Staat jouw vraag hier niet bij?
Mail me gerust en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord!

Seksuoloog Utrecht