Vision Date Couples Retraite

Een Vision Date is een heel impactvol moment waarop partners samen kijken hoe zij er nu voorstaan,
wat stroomt er en waar blokkeert het? En vooral.. hoe transformeren we dat zodat de liefde én seksualiteit weer moeiteloos en stromend voelen?!
Wat is een Vision Date?

Een Vision Date (afgeleid van Vision Quest) kan je zien als een eendaagse of tweedaagse retraite voor stellen die gelijk staat aan een half jaar relatie/sekstherapie. We nemen de tijd om te reflecteren op jullie liefdesreis, om te verbinden met elkaar en jezelf en om zicht te krijgen wat voor jullie de essentie van jullie relatie is. Jij en je partner hebben tijdens deze retraite mijn onverdeelde aandacht, waardoor we heel snel heel diep kunnen gaan.

We staan stil bij wat er op dit moment tussen jullie leeft (en misschien nog onuitgesproken is), waar jullie als stel voor staan, wat jullie mogen loslaten en overwinnen en waar jullie met elkaar naartoe willen groeien.

 

De Vision Date zelf en de voorbereiding hierop bestaat uit allerlei verschillende oefeningen, denk aan: communicatie- en gesprekstechnieken, meditaties, visualisaties, opstellingen, rituelen en creatieve oefeningen. Op deze manier benaderen we de dag niet alleen vanuit de ratio, maar worden lichaam en gevoel ook aangesproken.

Ik bied een eendaagse Vision Date aan en een maandtraject met exclusieve overnachting in een boutiquehotel in Utrecht aan!

 

Vision Quest Utrecht seksualiteit


 

liefdesretraite vision date weekend hotel therapie relatie

Voor wie?

Deze Vision Date is voor bewuste stellen die op een vernieuwende en diepgaande manier aan de slag willen met hun liefdesleven. Je bent beide bereid om het innerlijk werk te doen, aangesproken te worden op blinde vlekken en de triggers in jullie relatie te zien als mogelijkheden voor groei en heling.

Jullie kunnen kiezen voor een eendaagse Vision Date of maandtraject met exclusief weekend in een boutiquehotel!.

Iedere Vision Date is custom-made.

Ik maak iedere Vision Date custom-made, daarom voer ik voorafgaand aan deze dag een intakegesprek jullie. Zo kom ik erachter hoe jullie er nu precies voor staan en waar jullie uitdagingen en pijnpunten liggen. Na het intakegesprek maak ik een programma voor de Vision Date en stuur ik jullie huiswerkopdrachten toe, die jullie in de weken voorafgaand aan de Vision Date – afzonderlijk van elkaar – alvast kunnen doen.

Neem echt de tijd voor deze opdrachten, een belangrijk deel van de impact van de Vision Date zit hem namelijk in de voorbereidingen.


Het inhoudelijke programma van jullie dag:

Zoals gezegd maak ik iedere Vision Date custom-made, dus helemaal toegespitst op jullie situatie. Verwacht gesprekstechnieken, visualisaties, creatieve opdrachten, systeem-opstellingen en meditaties.
Een dag kan er qua thematiek ongeveer zo uitzien:

Thema van de ochtend: jullie liefdesrelatie.
In de ochtend wil ik stilstaan bij jullie liefdesreis tot nu toe. Wat hebben jullie meegemaakt? Welke patronen zijn er en hoe kunnen jullie die doorbreken? We gaan achterhalen wat de dieperliggende reden is achter jullie patronen, zodat jullie meer begrip hebben voor elkaar en ook snappen hoe je het patroon kan doorbreken/er beter mee kan omgaan.

Thema van de middag: jullie seksleven.
’s Middags richten we ons specifiek op jullie seksleven. De patronen en dynamieken die we ’s ochtends scherp hebben gekregen hebben namelijk ook invloed op jullie seksualiteit. Stroomt de seksualiteit nog tussen jullie? Wat zijn jullie diepste verlangens? Waar liggen jullie uitdagingen?

Thema van de ochtend op dag 2 (exclusief voor de tweedaagse weekend retraite):
Alles waar jullie nog op terug willen komen nadat alles van dag 1 een beetje is bezonken. De kracht van de tweedaagse retraite is onder andere dat je samen na dag 1 alles kan laten bezinken, kan napraten en de volgende dag nog alle ruimte hebt om de losse eindjes op te pakken, zodat je echt met een ‘rond’ gevoel weer weg gaat.

 

 

relatiecoach seksuoloog weekend Utrecht hotel


Ellen en Reza (30&36):

Wij vonden de Vision Date van Linda echt heel bijzonder! Wij dachten vooraf dat we een dag lekker zouden praten over onze relatie en toekomstdoelen, maar het was zoveel meer. Onze ideeën over de liefde kwamen bovenop tafel en het was heel bijzonder om van de ander te horen hoe hij daarover dacht. We hebben niet alleen de ander, maar vooral ook onszelf beter leren kennen op liefdesgebied. Een groot inzicht was dat ik (Ellen) erachter kwam waarom ik me altijd zó ergerde aan het feit dat mijn vriend in mijn ogen ‘niet heel mannelijk’ is. En naast dat inzicht (het kwam voort uit oude pijn van vroeger) kwamen we er ook achter dat voor ons de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid niet goed zat tussen ons. Ik was zo leidend en ‘in control’ en baalde er tegelijkertijd van dat hij niet zo dominant was (vooral in bed mistte ik dat). Linda heeft ons hierin zoveel inzicht gegeven door verdiepende vragen te stellen, uitleg te geven én ons praktische oefeningen te laten doen om hierin te groeien. Het was echt een heel waardevolle ervaring en we merken dat we ons nu anders tot elkaar verhouden. Heus niet altijd gaat het goed, maar tot nu toe hebben we dan veel aan alle tools die we van haar hebben gekregen om hier zelf mee aan de slag te blijven. Bedankt Linda!

Bart en Remy (34&33):

Bart en ik zijn al 7 jaar samen en ‘op papier’ gaat alles goed tussen ons. We hebben beide een leuke baan, we hebben een heerlijke dochter, veel fijne vrienden om ons heen, een mooi huis en tijd voor onze hobby’s. Toch voelde het alsof dit niet alles kon zijn; de seks was prima (we weten van onszelf en elkaar wat we lekker vinden) maar het kon beter, spannender, betoverender misschien wel. Toch wisten we niet hoe. En zo zat het ook in de liefde: we houden van elkaar, maar op dagelijkse basis zijn er toch ook veel irritaties en kibbelingen. We willen samen oud worden maar dan moet het wel nóg leuker worden zeiden we tegen elkaar. Zin in een lang traject hadden we niet en we hadden net ons vakantiegeld binnen en dachten: we gaan een Vision Date Day bij Linda doen. Het was echt heerlijk! Linda had een heel passend programma gemaakt, waardoor we op een leuke en luchtige manier toch gelijk de diepte in gingen. Pijn en patronen kwamen snel boven tafel en eigenlijk was dat zo fijn en inzichtgevend! We hebben gelachen, gehuild, geoefend en gepraat. De dag vloog om. We waren erg moe daarna, maar tegelijkertijd bruisten we van plezier; Linda liet ons zien hoe het allemaal leuker, spannender, speelser en beter kon. We hebben nu concrete dingen waar we mee aan de slag kunnen en weten nu ook wat onze missie in de liefde is. We hebben al aan meerdere vrienden de Vision Date bij Linda aangeraden en ik denk dat wij zelf ook nog wel eens terugkomen, gewoon als een soort check-up.

Seksuoloog Utrecht