BDSM/Kink Aware

BDSM hulpverlener Utrecht

Ieder mens kan op een bepaald moment in zijn leven tegen een seksueel probleem aanlopen waar hij hulp voor wilt zoeken. Uit onderzoek blijkt dat BDSM’ers of mensen met een bepaalde kink of fetisj minder snel professionele hulp zoeken bij een probleem omdat zij a) bang zijn voor een oordeel van de hulpverlener of b) weten dat zij niet de hulp zullen krijgen die zij nodig hebben wegens onkunde van de hulpverlener.

In mijn praktijk is iedereen welkom, dus ook als je aan BDSM doet (of dit nu 24/7 is of af en toe word toegevoegd aan een seksueel spel) of een fetisj/kink hebt. Ik zorg ervoor dat mijn kennis up to date is, zodat je me niet hoeft uit te leggen hoe dingen werken (oké, ik geef toe, ik weet niet alles dus soms vraag ik je toch om meer toelichting;-)). Maar weet dat je welkom bent en nergens om wordt veroordeelt.

Na het volgen van verschillende themabijeenkomsten over BDSM en aangerelateerde zaken en het volgen van de cursus ‘BDSM: tussen parafilie en parafiele stoornis’* van RINO Amsterdam ben ik toegevoegd aan de BDSM Vriendelijke Zorgverlenerslijst van Consensual Deviance.

*Note: Persoonlijk zou ik BDSM geen parafilie noemen, hoogstens aan atypische seksualiteit, alhoewel zoveel mensen aan BDSM doen dat je het wat mij betreft al nauwelijks meer atypisch kan noemen… Voor de behandeling van een parafiele stoornis ben je bij mij NIET op het juiste adres, hiervoor zul je de hulp van een psycholoog-seksuoloog moeten inschakelen (te vinden via www.nvvs.info).

Written By
More from Linda
Girls’ Talk groepscounseling
Girls’ Talk is een groepscounselingprogramma voor seksueel actieve, kwetsbare meiden van 14...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *