Seks/vragen/doos

seksuele voorlichting

Veel jongeren hebben vragen over seks, door een klassikale seksuele voorlichting kunnen veel van deze vragen al beantwoord worden. Echter durven de meeste jongeren dan niet de vragen te stellen waar ze écht mee rondlopen, omdat die vaak erg persoonlijk en intiem zijn.
En daarom is er het anonieme seksvragenuurtje.

Hoe werkt het?
Alle jongeren in de klas krijgen een papiertje waar zij ANONIEM één of meerdere seksvragen op schrijven. Die papiertjes worden vervolgens opgevouwen en in een doos gedaan.
Linda gaat dan stuk voor stuk de vragen uit de doos klassikaal beantwoorden.
Alle vragen die in de klas niet aan bod zijn gekomen worden alsnog beantwoord op Instagram & Facebook.

Wat levert het op?

  • Heel veel opgeluchte gezichten in de klas ; )
  • Jongeren krijgen antwoord op vragen waar ze vaak al langere tijd mee rondlopen.
  • Jongeren krijgen op een veilige, anonieme en overzichtelijke manier inzicht in wat er leeft bij hun leeftijdsgenoten.
  • Er is meer begrip voor elkaar. Na deze les geven jongeren vaak terug dat ze het fijn vinden om te voelen dat zij niet als enige ergens onzeker over zijn of vragen over hebben.

Bijzonder verhaal:
Met een Christelijke VWO-4 klas deed ik dit seksvragenuurtje. Er kwamen goede, grappige en soms ook emotionele vragen aan bod. Ongeveer halverwege de les pakte ik een briefje met de volgende vraag: “Wat kan je doen als je twijfelt over of je op jongens of meisjes valt, maar je durft/kan er met niemand over praten?” Het werd stil in de klas. Iedereen was duidelijk onder de indruk van het eenzame en trieste karakter van deze vraag. Net voordat ik wilde antwoorden stond er een meisje op en zij zei: “Ik weet niet wie dit heeft geschreven, maar ik vind het echt heel erg voor je dat je hiermee zit en er met niemand over durft te praten. Wie je ook bent, weet dat je met mij hier altijd over mag praten, ik vind niks gek, dus je mag me altijd even aanspreken of appen als je je verhaal kwijt wilt.”
Meerdere leerlingen sloten zich hierbij aan en zeiden iets als “Ja, met mij mag je ook altijd praten, je moet hier niet alleen mee blijven rondlopen.”

Ik vond deze reacties hartverwarmend en vind dit een prachtig voorbeeld van wat je kan bereiken als je open met jongeren praat over seksualiteit.

Prijs: €175,00
Duur: 1 uur bij een groepsgrootte van ±20 leerlingen.
Advies: combineer deze les met een seksuele voorlichting!

Written By
More from Linda
Nieuw: weekend couplesretraite!
Willen jullie in één weekend bereiken waar gemiddeld een half jaar relatie/sekstherapie...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *