De Zeven Sluiers

Seksuoloog in Utrecht Linda Hauer

Het ritueel van de zeven sluiers

Wil jij een duurzame, seksuele verbinding met je partner tot stand brengen?
Willen jullie jezelf en elkaar op een nieuwe, verdiepende manier (weer) seksueel ontdekken?
Ben jij op zoek naar een manier om samen oude patronen te doorbreken en wonden te helen?

Dan is het taoïstische ritueel van de zeven sluiers misschien iets voor jou.

In het taoïsme en andere spirituele stromingen gaat men ervan uit dat het lichaam zeven energetische sluiers heeft die het beschermen tegen de buitenwereld.

De zeven sluiers kan je zien als zeven stappen naar (meer) intimiteit. Enerzijds zijn de sluiers een logisch en opvolgend geheel, anderzijds vormt elke sluier een zelfstandig en afgerond geheel op zich.

Waarom zou je willen werken met de zeven sluiers?

Je kunt dit ritueel aangaan met je partner om elkaar opnieuw te ontdekken op seksueel, energetisch en spiritueel gebied. Door bewust de tijd te nemen om samen te ‘ontsluieren’, zal je veel meer aanwezig zijn bij het vrijen. Daardoor kunnen oude wonden genezen, bepaalde patronen worden doorbroken en kan het jullie seksleven naar een hoger niveau tillen.

De seksuele daad is op alle niveaus de meest intieme daad die mogelijk is tussen twee mensen. Penetratie brengt twee lichamen zo dicht bij elkaar als de fysieke grenzen toelaten. Op zielsniveau kan een intense uitwisseling plaatsvinden die je kunt ervaren als een diepe versmelting. Volgens bepaalde sjamanistische wetten creëert het hebben van seks als je all the way gaat, dus tot en met de zevende sluier, een energetische verbinding die vier tot zeven jaar duurt. Het is dus zaak om er heel zorgvuldig mee om te gaan.

De oorspronkelijke tijd voor De Zeven Sluiers is zeven maanden, dat wil zeggen dat je een maand lang vrijt terwijl je de grenzen van de betreffende fase respecteert en die grens niet overschrijdt, hoe graag je ook wilt. Je kunt er van tevoren ook voor kiezen het ritueel te verkorten tot zeven weken of zelfs zeven dagen, wat op zich geen probleem is, maar wat uiteraard wel het verloop en de diepgang verandert.

Dit zijn de 7 sluiers:

De eerste sluier: Handen en gezicht

In deze fase mag je alleen elkaars handen, gezicht en haar aanraken terwijl jullie geheel gekleed zijn. Jullie mogen ook knuffelen en natuurlijk naar elkaar kijken en aan elkaar ruiken. Door elkaar te vertellen wat je voelt en ervaart creëer je een nieuwe intimiteit.

De tweede sluier: Door de kleding heen

Bij deze sluier blijf je allebei nog geheel gekleed, maar mag je alles aanraken bij elkaar, behalve de borsten en geslachtsdelen. Jullie mogen elkaar kussen, maar nog zonder tong. Blijf al je zintuigen gebruiken in deze fase en ervaar elkaar op een heel nieuwe, subtielere en diepe manier.

De derde sluier: Onder de kleding

In deze fase zijn jullie nog steeds gekleed, maar mag je met je handen bij elkaar onder de kleding. Borsten en geslachtsdelen én kussen met tong is allemaal nog steeds een no-go. In deze fase gaat het erom dat je leert spelen met de energie van verlangen en opwinding. Voel maar hoe dat in je opkomt en hoe graag je misschien verder wilt gaan en ervaar wat er gebeurd als je daar niet aan toegeeft. Deze fase is voor veel mensen best lastig, door het opdringerige karakter dat opwinding soms kan hebben.

De vierde sluier: Ondergoed aanhouden

De stap van de derde naar de vierde sluier is voor de meeste mensen heel erg fijn, je mag in deze fase je kleding uittrekken en hoeft alleen nog maar je ondergoed aan te houden. Je mag alles aanraken, behalve de geslachtsdelen. Ook mag je nu zoenen met tong. Je zal merken dat het een erg passionele en opwindende fase is, geniet ervan!

De vijfde sluier: Heavy petting

In deze sluier is er heel veel toegestaan, alle kleding mag uit en je mag elkaar overal aanraken, ook de borsten en geslachtsdelen. De opwinding en fysieke sensaties zijn vaak heel intens in deze fase. Wat nog niet mag is penetratie én de man mag nog niet klaarkomen. Vrouwen mogen in deze fase al wel klaarkomen. Het idee hierachter is dat de vrouw zo kan ervaren hoe haar opwinding werkt en daar alle tijd en ruimte voor krijgt. De man leert zijn opwinding ook beter kennen door het juist in bedwang te houden.

De zesde sluier: Penetratie

De titel van de sluier verraad het al; vanaf nu is penetratie toegestaan, maar klaarkomen van de man nog niet, omdat zijn orgasme nog wordt vermeden. Voor veel stellen is dit een totaal nieuwe ervaring die veel emoties met zich mee kan brengen. Hoe voelt dit voor jullie? Wat ervaren jullie hierbij? Neem de tijd om te spelen met deze nieuwe energie.

De zevende sluier: Ejaculeren in het vaginakanaal

Deze sluier duurt slechts één dag, want vanaf nu mag de man ook klaarkomen in het vaginakanaal van de vrouw. Zowel op fysiek als op zielsniveau worden de partners één met elkaar, fysiek gezien zou er zelfs een nieuw leven gecreëerd kunnen worden en ook al wordt dat potentieel niet altijd zo benut; energetisch gezien kun je beide ervaren dat dit voelt als het aangaan van een nieuw leven samen. Jullie hebben namelijk een hele nieuwe, diepe verbinding tussen jullie tot stand gebracht.

Kende jij ze al? En neem jij de tijd om elke sluier écht te leren kennen alvorens de volgende stap te maken?


Bronnen: Het boek De Zeven Sluiers van Isabel Timmers en Reinoud Eleveld en de Happinez die er vorig jaar met Sanne Burger mooie artikelen over schreef, zowel online als offline.

Seksuoloog in Utrecht
Written By
More from Linda
Trainen met een actrice
In de trainingen die ik aan professionals geef blijft het niet bij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *