Wanneer ga je naar de seksuoloog?

Seksuoloog Utrecht

Ben je op zoek naar een seksuoloog in Utrecht? Of ga je toch eerst naar de huisarts met een seksueel probleem?

Als je hulp nodig hebt op seksueel gebied, denk je meestal eerst aan je huisarts of een seksuoloog Utrecht en niet aan een consulent. Dat is logisch, want het beroep van de Consulent Seksuele Gezondheid bestaat pas vanaf 2012 en is nog niet zo bekend.

Je kiest voor counseling bij een consulent indien je:
  • Op zoek bent naar een blijvende oplossing voor jouw/jullie seksuele probleem.
  • Een seksueel probleem hebt waar geen psychosociale problematiek en/of trauma aan ten grondslag ligt.
  • Je oplossingsgerichte, kortdurende en deskundige hulp wilt.
  • Je op zoekt bent naar betaalbare consulten van een professional.

Linda Hauer is Consulent Seksuele Gezondheid NVVS en biedt dus een middenweg tussen de basiszorg van de huisarts en de gespecialiseerde zorg van een seksuoloog.

Wanneer ga je naar de seksuoloog?

Een seksuoloog kan goede hulp bieden als er aan seksuele problemen een trauma en/of psychosociaal probleem ten grondslag ligt, ook wel meervoudige problematiek genoemd. Aan dit probleem wordt dan als eerst gewerkt bij bijvoorbeeld een psycholoog-seksuoloog. Daarnaast heb je ook medisch seksuologen, bij hen kan je terecht voor specialistische hulpverlening als er een fysiek probleem ten grondslag ligt aan de seksuele problematiek. Deze arts-seksuologen kunnen je dan zowel medisch behandelen als psychosociaal.

Wanneer ga je naar de consulent?

Bij een consulent kun je terecht voor hulpverlening voor verschillende enkelvoudige seksuele problemen, zoals verschil in verlangen, pijn bij het vrijen, opwindingsproblemen binnen jullie relatie.

De counseling is gericht op het oplossen van jouw/jullie seksuele probleem. Vaak kost een consult bij een consulent minder dan een consult bij de seksuoloog. Eigenlijk is een consulent een soort ‘seksuoloog light’, want de consulent en seksuoloog behandelen dezelfde problemen, alleen niet als er zware onderliggende problematiek is.

Wil je weten bij welke problemen ik je kan helpen? Lees hier dan meer over hulp bij seksuele problemen.

Written By
More from Linda
Seksuoloog Utrecht
Waarschijnlijk heb je gegoogled op ‘seksuoloog Utrecht’ omdat je op zoek bent...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *