Seksuoloog Utrecht

Seksuoloog Linda Hauer

Waarschijnlijk heb je gegoogled op ‘seksuoloog Utrecht’ omdat je op zoek bent naar een professional voor hulp bij jouw/jullie seksuele problemen.

Een seksuoloog in Utrecht kan goede hulp bieden als er aan seksuele problemen een trauma en/of psychosociaal probleem ten grondslag ligt, ook wel meervoudige problematiek genoemd.

Echter zijn de meeste seksuele problemen die mensen ervaren vaak geen meervoudige problemen. Bijvoorbeeld: heb je pijn bij het vrijen en komt dat door een trauma dat je eerder hebt opgelopen en nog niet goed hebt verwerkt? Dan is het meervoudige problematiek, want de pijn bij het vrijen is een uiting van het trauma.
Heb je pijn bij het vrijen en komt dit niet door een (onbehandeld) trauma, dan is het enkelvoudige problematiek.

Voor de behandeling van meervoudige problematiek kan je terecht bij een psycholoog/seksuoloog in Utrecht.
Voor de behandeling van enkelvoudige problematiek heb je geen seksuoloog nodig, maar een consulent.

Sinds 2012 bestaat het beroep van de Consulent Seksuele Gezondheid. Een consulent is eigenlijk een soort ‘seksuoloog light’. Bij een consulent kan je terecht voor deskundige hulp bij enkelvoudige seksuele problemen. Er wordt dan oplossingsgerichte en praktische hulp geboden. De hulpverlening bestaat uit een combinatie van gesprekken en opdrachten die je thuis kan uitvoeren. De counseling duurt zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig is.

Een seksuoloog en consulent behandelen dus precies dezelfde problemen, behalve als er zware onderliggende problematiek is. Beide bieden specialistische seksuologische zorg om tot een blijvende oplossing te komen.

Om seksuologische hulpverlening voor iedereen zo bereikbaar en laagdrempelig mogelijk te houden, is het tarief van een consulent meestal lager dan het tarief van een seksuoloog.

Consulenten zijn speciaal opgeleid voor deze vorm van counseling en worden net zoals seksuologen geregistreerd bij de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie). De NVVS waarborgt en registreert de kwaliteit van seksuologisch hulpverleners in Nederland. Check dus altijd voordat je een seksuoloog of consulent benaderd of deze staat ingeschreven bij de NVVS, je kunt hiervoor deze tool gebruiken.

Linda Hauer is Consulent Seksuele Gezondheid NVVS.
Lees hier voor welke seksuele problemen je bij haar terecht kunt.

Written By
More from Linda
Lovebuzz
Lovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *